HEALTH SERVICES RESEARCH, AND MUCH MORE...

Gordana Konjanovska

Physical medicine & rehabilitation , Ohrid

Title

MD

Specialities

Primary Institution

Center for Cardiovascular diseases - Ohrid

Short Description

Physical medicine and medical rehab.in treatment of different musculosceletal disorders, lymphoedema, after surgery etc

Special Expertise

Cardiac rehabilitation after myocardial infarction, cardiac surgery and other major cardiac events. Pain treatment. Lymphedema treatment. Ulcus cruris treatment.

Top Conditions

City

Ohrid

Street

Partizanska bb

Post Code

6000

Insurances Accepted

 • No insurance, only private patients
  • Private patients

   Procedures Performed

   Conditions/Diagnosis

   Experience

   Chief of the Rehabilitation Department in the Center for Cardiovascular Diseases in Ohrid.

   Aditional Procedures Performed

   Low Level Laser Therapy(LLLT) ; Intermitent Pneumatic Pressure Therapy in lymhoedema treatment.

   Education

   High school Koco Racin, Skopje 1982

   St Kyril and Methodius University, Medical Faculty, Skopje 1989

   Specialist in Physical Medicine and Medical Rehabilitataion, Medical Faculty, Skopje 1995

   Year of Graduation

   1989

   Telephone #

   +389 46 265214

   Spoken Languages

   • English
   • Macedonian
   • Serbian

   Cell Phone #

   + 389 70 352535/ +389 46277700

   Collaboration

   Category

   Physical medicine & rehabilitation

   Personal Statement

   ФИЗИО БАЛАНС е Приватна специјалистичка ординација по Физикална медицина и Медицинска рехабилитација, сместена во центарот на Охрид, во пријатен амбиент и опремен за давање на комплетни услуги од областа на физиотерапија.Стручниот тим е предводен од специјалист по физикална медицина и медицинска рехабилитација со повеќегодишно искуство во дејноста а физиотерапевтите се со највисоки квалификации

   Најсовремената опрема за електро терапија, ултразвучна терапија, магнетна терапија и терапија со ласер дава можност за третман на многу состојби kako: болки во вратот, грбот и половината, ишијалгија, болно рамо, синдром на карпален тунел,епикодилити, артрози, повреди на тетивите и лигаментите, спортски повреди, скршеници, остеопороза и др.

   Применуваме физичките вежби во третман на најразличните пореметувања на ставата(држењето на телото) како што се подгрбавеност (кифоза), лошо држње на главата, заоблени рамена,прекумерна извитканост во половината(лордоза). Со особено внимание ја третираме искривеноста на рбетот ( сколиза) и спроведуваме посебно дизајнирани вежби за третман како и за спречување на оваа појава кај децата.

   За оние кои сакаат да му посветат должно внимание на својот дух и тело организираме Пилатес вежби.

   Располагаме со професионална вибрирачка платформа која претставува револуција во вежбањето и е наменета за оние кои сакаат ефикасно подобрување на физичката кондиција и здраво губење на килограми со краткотрајно вежбање.

   Најсовремениот апарат за терапија со интермитентен пневматски притисок со 24 комори дава можност за третман на лимфедем, хронични отоци на нозете заради венска слабот, отоци кои се јавуваат постоперативно, состојби после повреди во фаза на заздравување исфрлање на отрови од телото, третман на целулит и др.

   Секако Ви ја нудиме и незаменливата рачна масажа во насока на релаксација, третман на болни состојби и намалување на мускулната напнатост на одредени регии на телото.

   Нашето знаење и желба да помагаме Ви стојат на услуга!

   Profile last changed 6 years ago. Profile is 88.4 % complete.

   Symptom Grouper

   Select one of the figures, part of the body where you have symptoms, and find your doctor.
   providers