HEALTH SERVICES RESEARCH, AND MUCH MORE...

Jordan Naumov- Bato

Physical medicine & rehabilitation , Kumanovo

Specialities

Primary Institution

d-r Bato

Short Description

Specialist in physical medicine and rehabilitation

Special Expertise

Освен обавување на класична физикална медицина и рехабилитација, работам и мануелна вертебротерапија ( местење на рбет). Едукација за таа дисциплина ( вештина) ја стекнав во Кабинетот за мануелна вертебротерапија при Клиниката за нервни болести во Александриската Универзитетска Клиничка болница во Софија, Бугарија под менторство на Доц. Величка Млчанова.

Со таа вештина многу се олеснуваат состојбите на дископатичните и спондилоартротичните процеси на цервикалниот и лумбалниот рбет, а каузално ( радикално) излекување има при акутни и субакутни лезии на фасетните зглобови на торакалниот рбет, кои идат со клиничка манифестација на локална болка на самиот рбет или како интеркостална невралгија ( пренесена болка).

City

Kumanovo

Street

Октомвриска Револуција К5

Post Code

1300

Experience

Работам од 1990 година како физијатер

Aditional Procedures Performed

освен класичната физикална медицина и рехабилитација работиме и акупунктура, кориситиме ласер техника како и сите видови на кинезитерапија и масажи.

Education

Медицински Факултет во Скопје, специјализација по физикална медицина и рехабилитација во Скопје, курс по мануелна вертебротерапија во Софија и курс по акупунктура во Скопје.

Year of Graduation

1980

Spoken Languages

  • Albanian
  • Bulgarian
  • English
  • Macedonian
  • Serbian

Cell Phone #

075-313693

Collaboration

Category

Physical medicine & rehabilitation

Profile last changed 7 years ago. Profile is 79.1 % complete.

Symptom Grouper

Select one of the figures, part of the body where you have symptoms, and find your doctor.
providers