ДОКТОРИ ОД ДОВЕРБА. ЛЕКУВАЊЕ СО ПРЕПОРАКА.

Преглед по Состојби

Состојби | Процедури | Анализи< Претходни | Следни >

Исхрана и диететика

Ишијалгија

Збир на симптоми, вклучително болка, слабост, отрпнатост или трнење во ногата, предизвикано од повреда или притисок врз ишијалгичниот нерв. Ишијалгијата е симптом на друг здравствен проблем.

Камења во бубрег (уролитијаза)

Солидни камења или кристални агрегати кои се формираат во бубрезите од присутните минерали од исхраната во урината.

Кандидијаза

Кандидијазата е габична инфекција, предизвикана од габа од родот Candida, а се јавува на слузокожата која ги обложува устата и јазикот.

Кандидијаза

Габична инфекција (микоза) со која било габа од видот Candida.

Кардиомиопатија

Намалување на функцијата на срцевиот мускул.

Карпал тунел синдром

Притисок врз медијалниот нерв (нерв кај рачниот зглоб) кој овозможува чувство и движење на делови од шепата што доведува до отрпнатост, трнење, слабост или оштетување на мускулите на шепата и прстите.

Карцином на грло на матка (рак на грло на матка)

Малигна неоплазма која се развива од грлото на матката.

Карцином на желудник

Рак (малигна неоплазма) која започнува во желудникот.

Карцином на јајчник

Рак (малигна неоплазма) која се развива од јајчникот.
providers