Дијагностички Центар Свети Спас

Радиодијагностика , Битола

Дијагностичкиот центар „ Свети Спас “ с . Кравари - Битола нуди професионални и квалитетни услуги , од магнетна резонанца , компјутерска томографија , мамографија па се до ехотомографија . Комплетна и брза дијагностика по најповолни цени . Ново - Единствено во регионот , специјалистичка ординација по трудова медицина со дозвола од министерство за здравство за извршување на систематски и периодични прегледи ! Наскоро уште една новина - најпрецизни лабараториски испитувања Novo - Core Biposija na dojka - samo vo DCB SV . Spas Bitola

Град

Битола

Анализи кои ги работи

 • Диференцијална крвна слика
 • Електролити (Натриум, Калиум, Хлориди, Калциум, Јонизиран калциум, Бикарбонати, Фосфати, Магнезиум)
 • Липиден метаболизам (Триглицериди, Холестерол, ХДЛ холестерол, ЛДЛ холестерол)

Состојби/Дијагнози

 • Calcar calcanei (израсток на петата)
 • Алцхајмерова болест
 • Амиотрофична латерална склероза (болест на Лу-Гериг)
 • Анеуризма
 • Анеуризма
 • Анксиозност
 • Апнеа
 • Артритис (реума)
 • Астма (задув)
 • Атлетско стапало
 • Белова парализа
 • Белодробен емболизам
 • Белодробен карцином, рак на бели дробови
 • Болка во вратот
 • Болка во грбот
 • Болка во крстот
 • Болка во стомакот
 • Бронхитис
 • Бубрежна инсуфициенција (бубрежна слабост)
 • Бурзитис
 • Варикозитети (проширени вени)
 • Васкулитис
 • Вирусен менингитис
 • Висок крвен притисок (хипертензија)
 • Воспалителни болести на цревата
 • Вртоглавица, вертиго
 • Гадење и повраќање
 • Ганглионарна циста
 • Гастритис
 • Главоболка или мигрена
 • Градна болка
 • Грип
 • Губење на меморија, сеќавање
 • Деменција (сенилност)
 • Депресивност
 • Депресија
 • Дехидратација
 • Дијабет (шеќерна болест)
 • Дијареја, пролив
 • Емфизем
 • Ендометриоза
 • Епидидимитис
 • Епилепсија (нар. падавица)
 • Жарење, печење во градите (нар. горушица)
 • Жарење, печење во градите (нар. горушица)
 • Ждригнување
 • Жолчни камења, камен во жолчно ќесе
 • Замор и слабост
 • Згоеност, дебелина
 • Зголемена простата
 • Здравјето во подоцнежната возраст
 • Иктерус (жолтица, неинфективна жолтица)
 • Ингвинална хернија (кила, брух)
 • Инсомнија, несоница
 • Инфекции на уринарниот систем
 • Инфекција на мочниот меур (цистит)
 • Исипување
 • Исхрана и диететика
 • Ишијалгија
 • Камења во бубрег (уролитијаза)
 • Карпал тунел синдром
 • Карцином на грло на матка (рак на грло на матка)
 • Карцином на желудник
 • Карцином на матката
 • Карцином на мочниот меур (рак на мочниот меур)
 • Карцином на панкреас
 • Карцином на простата, рак на простата
 • Карцином на тестис
 • Карцином на црн дроб
 • Карцином на јајчник
 • Карцином, рак
 • Кашлица
 • Колика
 • Колитис (воспаление)
 • Колоректален карцином (рак на дебелото црево)
 • Колоректален карцином, рак на дебелото црево
 • Конвулзии (грчеви)
 • Контактен дерматит
 • Конфузија или губиток на сеќавање
 • Кронова болест
 • Круп
 • Леукемија
 • Лимфом
 • Липом
 • Лутина
 • Маститис, воспаление на дојка
 • Менингитис
 • Ментално здравје
 • Модринки
 • Мозочен удар
 • Мултипен миелом
 • Мултипна склероза
 • Напад на паника
 • Напади на топлина
 • Нарколепсија
 • Нарушена свесност
 • Нарушувања во текот на спиењето
 • Настинка
 • Не-Хоџкинов лимфом
 • Невропатија
 • Низок крвен притисок
 • Оваријални цисти
 • Опсесивно-компулсивно растројство (невроза)
 • Остеоартритис
 • Остеопенија
 • Остеопороза
 • Остеофити, шилци
 • Панкреатитис
 • Парасомнија
 • Паркинсонова болест
 • Периферна артериска болест
 • Пертусис (нар. магарешка кашлица)
 • Плевритис
 • Пневмонија, воспаление на белите дробови
 • Повреда на преден вкрстен лигамент
 • Повреди на вилицата
 • Повреди на вратот
 • Повреди на надколеното, коленото, подколеното, скочниот зглоб, стапалото и прстите
 • Повреди на надлактицата, лакотот, подлактицата, рачниот зглоб, шепата и прстите
 • Полипи на дебелото црево
 • Потрес на мозок
 • Проблеми и повреди на препоните
 • Проблеми и повреди на рамото
 • Проблеми или болки во надколеното, коленото, подколеното, скочниот зглоб, стапалото и прстите
 • Проблеми или болки во надлактицата, лакотот, подлактицата, рачниот зглоб, шепата и прстите
 • Проблеми од тетовирање
 • Проблеми при мокрење
 • Проблеми со видот
 • Проблеми со виличниот зглоб
 • Проблеми со дишењето, проблеми со белите дробови
 • Проблеми со дојката
 • Проблеми со нервниот систем
 • Проблеми со ректумот
 • Проблеми со штитната жлезда
 • Простатитис
 • Рак на грлото
 • Рак на дебелото црево
 • Рак на дојка
 • Рак на штитна жлезда
 • Раскин на менискус
 • Ревматоиден артрит
 • Самоубиствени мисли
 • Саркоидоза
 • Синдром на надразливо црево
 • Синдром на намалено внимание и хиперактивност
 • Синдром на немирни нозе (синдром на Wittmaack–Ekbom)
 • Синдром на полицистични овариуми
 • Синдром на хроничен замор
 • Синкопа (несвестица, губење свест)
 • Синкопа (несвестица, губење свест)
 • Синузитис
 • Склеродерма
 • Сколиоза
 • Спинална стеноза
 • Стареење
 • Страв
 • Стрес
 • Тендинитис
 • Тетанус
 • Тинеа ингвиналис (тинеа на ципите, јадеж на ципите)
 • Тинитус (зуење во ушите)
 • Транзиторна исхемична атака (ТИА)
 • Третман на болка
 • Триглицериди
 • Труење
 • Туберкулоза (нар. офтика)
 • Тумор на мозок
 • Улкусна болест (чир)
 • Улцерозен колитис
 • Уртикарија
 • Утринско гадење
 • Фертилност, плодност
 • Фиброиди (миоми)
 • Фибромијалгија
 • Хепатитис
 • Хипервентилација
 • Хиперсомнија, претерано спиење
 • Хијатална хернија
 • Холестерол (покачено ниво на масти во крвта)
 • Хоџкинова болест, Хоџкинов лимфом
 • Хронична опструктивна белодробна болест ‒ ХОББ
 • Церебрална парализа
 • Цироза
 • Цисти
 • Циститис
 • Цистична фиброза
 • Шизофренија

Соработка

 • ЈЗУ Општа Болница Борка Талески, Прилеп
 • ЈЗУ Општа болница Кичево
 • Аџибадем Систина клиничка болница
 • Д-р Литовски
 • Деасол, Битола
 • Дијагностика Фармахем
 • Здравствен дом Битола
 • Здравствен дом Ресен
 • Клиничка болница Д-р Трифун Пановски, Битола
 • Клинички Центар Нови Сад
 • Максидент Вршковски
 • Општа Болница, Кавадарци
 • Плодност
 • Роса вита
 • Св. Еразмо, Охрид
 • Хигија фарм
 • Хистолаб

Специјалисти

 • Медицина на трудот
 • Медицински биохемичар
 • Радиолог

Процедури

 • Биопсија на дојка
 • Ехографија (Ултразвук)
 • КТ-скен
 • Магнетна резонанца
 • Скенирање на коскена густина (DEXA)

Телефон

047/237379- 047/239269

Мобилен телефон

075/395042

Лице за контакт

Vasko 078228833

Категорија

Радиодијагностика